Overzicht houden

Hoe kunnen we helpen?

Je bent nu hier:
Print

Overzicht houden bij het studeren met old school oplossingen

Lees hier hoe het inzetten van old school oplossingen ervoor kunnen zorgen dat ook jij het overzicht kan houden tijdens het studeren.

“En toen had ik ineens een 8.8 voor dat tentamen!” Hoe old-school tools het studeren leuker (en makkelijker) kunnen maken.

Iedereen weet dat je moet plannen en overzicht houden, maar weten is 1, voor elkaar krijgen is 2. Hier het verhaal van een studente die door een vrij radicale docente tot een leuke ontdekking kwam.

Tijdens de lunch vertelt Ilse dat ze normaal niet zo van overzicht is, dat ze wel wil, maar dat het er nooit echt van komt. Alles digitaal opslaan lukt goed en terugvinden ook nog wel, maar zodra ze veel papieren krijgt is het overzicht weg. Ze redde het tot nu toe (4ejaars bedrijfseconomie), maar toen kwam die ene docent. Ze kreeg lessen waarbij laptops én mobiele telefoons tijdens contacturen verboden waren. Wel kregen de studenten aan het begin van de colleges uitgeprinte hand outs waar ze aantekeningen op mochten (moesten?) maken. Uitdaging!

Wat hielp bij het houden van overzicht?

Al vrij snel was er één grote berg papier ontstaan waarvan ze niet meer wist wat waar hoorde. Dit dwong haar een map aan te leggen met tabbladen per les. En het gebruik van old school markeerstiften om de belangrijke zaken per les te highlighten. Eigenlijk beviel het haar wel. Steeds werd de map dikker en steeds meer van ‘haar’. Ja en toen ineens had ze dus een 8.8 voor dat tentamen. Dat was al lang niet meer gebeurd…

Inmiddels is ze bij ons bezig met haar scriptie, maar heeft ze de les van de docente nooit vergeten. Ook nu weer, tijdens het verzamelen van informatie voor het theoretisch kader, heeft ze de map tevoorschijn gehaald. Markeerstiften erbij én felgekleurde post-its. Heerlijk old school, maar super doeltreffend. De combinatie met onze studiewerkplekken maken dat ik er vrij zeker van ben dat ze het gaat halen. Maar eerst die map dikker krijgen!